Realizovana obuka za 20 stručnih saradnika

U cilju nastavka izgradnje kompetencija pedagoga i psihologa koji su, kao stručni saradnici, prepoznati kao nosioci preventivnih aktivnosti u školama, proteklog vikenda organizovana je druga akreditovana obuka u okviru projekta "Škole kao resurs za prevenciju i suzbijanje govora mržnje, ekstremizma i radikalizma".
Obuci nastavnika za organizaciju volonterskih programa i sadržaja u osnovnoj i srednjoj školi, održanoj u Petrovcu, prisustvovali su stručni saradnici iz 20 osnovnih i srednjih škola. Obuka je organizovana kako bi stručni saradnici iz uključenih škola dali dodatni doprinos u podizanju nivo svijesti kod djece i jačali njihove unutrašnje snage da se suprostave nasilju, govoru mržnje, ekstremizmu i radikalizmu koristeći postojeće mehanizme u školi i lokalnoj zajednici, konkretno kroz podsticanje djece i mladih na planiranje i realizaciju različitih volonterskih aktivnosti i sadržaja.
Obuka je realizovana u okviru projekta „Škole kao resurs za prevenciju i suzbijanje govora mržnje, ekstremizma i radikalizma“ koji realizuju Udruženje pedagoga Crne Gore i NVU Djeca Crne Gore. Projekat je podržan od strane Forum MNE uz finansijsku podršku Evropska unija u Crnoj Gori i Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija Crne Gore. Cilj projekta je kreiranje sveubuhvatnog i održivog programa prevencije u školama kao mjesta na kom mladi usvajaju znanja i razvijaju vještine, te prihvataju odgovarajuće stavove i pozitivne društvene vrijednosti kako bi se oduprli negativnim uticajima.