Projekat Akademija odrzivosti

Jos jedna uspješna priča NVU Djeca Crne Gore koja je uspjela da prikupi određeni iznos novca od 2700 eura kako bi učestvovala na projektu Akademija održivosti. „Program „Akademija održivosti“ se realizuje u okviru regionalnog projekta “UKLJUČI SE i utiči: Razvoj filantropije za jače civilno društvo” („SIGN Up for Impact: Philanthropy Development for Stronger Civil Society“) koji implementira SIGN mreža fondacija iz zemalja jugoistočne Evrope, uz podršku Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju. U Crnoj Gori, projekat realizuje Fond za aktivno građanstvo – fAKT.”

Ideja je bila da organizaciju uradi promociju svoga rada i zainteresuje lokalnu zajednicu da zajedno prikupimo sredstva koje smo kasnije preko programa Akademija održivosti udvostručili, tako što su nam dodijeljena sredstva u iznosu koji smo uspjeli prikupiti u zajednici. Akademija održivosti, tj. Fond za aktivno građanstvo nam je uplatilo još 2700 eura. 

Realizaciju projekta smo počeli organizovanjem izložbe radova djece sa i bez smetnji, snimanje video filma o organizaciji i potrebama djece koja borave u naš poludnevni boravak, organizovanje izleta na Skadarsko jezero (vožnja brodom kroz jezero), kupanje u bazenu, posjeta Avanturističkom parku Gorica. 

Čini mi se da djeca najviše vole baš ovakve avanture na otvorenom i mi smo sretni što smo se družili s njima i dijelili njihovu radost.