Nagrađeni učenici "Naučiti živjeti zajedno"

Nakon odluka žirija odabrani su prvonagrađeni radovi, likovni i literarni, na konkursu za osnovne i srednje škole uključene u projekat „Naučiti živjeti zajedno“.

 Na konkurs su pristigli radovi učenika VI - IX razreda osnovnih škola: „Maršal Tito“ iz Ulcinja, „Anto Đedović“ iz Bara i „Mahmut Lekić“ iz Tuzi, kao i radovi učenika svih razreda srednjih škola: SMŠ „Bratstvo jedinstvo“  iz Ulcinja, SSŠ iz Bara i SMŠ „25. maj“ iz Tuzi.

Nagrađene literarne radove na nivou osnovnih škola birala je Komisija u sastavu: Suzana Novaković, Živanka Krgović i Almira Hasanagić Voglić, i donijela odluku da prve tri nagrade dodijeli sljedećim učenicama:

I nagrada: Mervana Mućović, VIII, OŠ „Maršal Tito“ Ulcinj

II nagrada: Sara Jusić, IX, OŠ „Mahmut Lekić“ Tuzi

III nagrada: Matea Šćekić, VII, OŠ „Anto Đedović“ Bar.

 Nagrađene literarne radove na nivou srednjih škola birala je Komisija u sastavu: Danka Čogurić, Ljumnije Metanović  i Svetlana Knežević, i donijela odluku da prve tri nagrade dodijeli sljedećim učenicima:

I nagrada: Aiša Ćatović, II, SSŠ Bar; Rad: „Nikad nije kasno napustiti predrasude“

II nagrada: Diandra Kočan, II, SMŠ Ulcinj, Rad: „Živimo u svijetu u kojem je lakše razbiti atome nego predrasude“

III nagrada: Đorđe Lukić, II, SSŠ Bar, Rad: „Prouči ono što se govori, a ne onoga ko govori“

 Prvonagrađene literarne radove možete pogledati na sljedećem linku:

https://padlet.com/pedagozicg/7exhj21bznmh4tgd

 Nagrađene likovne radove na nivou osnovnih škola birala je Komisija u sastavu: Edin Kaplani, Danijela Boljević i Majda Turusković, i donijela odluku da prve tri nagrade dodijeli sljedećim učenicama:

I nagrada: Šejla Musić, VI-1, OŠ „Anto Đedović“ Bar

II nagrada: Reina Fici,  VIII-4, OŠ „Maršal Tito“ Ulcinj

III nagrada: Elisa Micović , VIII-5, OŠ „Mahmut Lekić“ Tuzi.

 Nagrađene likovne radove na nivou srednjih škola birala je Komisija u sastavu: Mersiha Mavrić, Arlinda Lulgjuraj i Milanka Okuka, i donijela odluku da prve tri nagrade dodijeli sljedećim učenicama:

I nagrada: Anne Lisa Labereuil, SMŠ Ulcinj

II nagrada: Emanuela Gjokaj II-b, SMŠ Tuzi

III nagrada: Linda Mehmedović SMŠ Ulcinj.

Prvonagrađene likovne radove možete pogledati na sljedećem linku: https://padlet.com/pedagozicg/hzfwgvppcvorpg1m

Čestitamo svim učenicima koji su poslali svoje radove i promišljali o tome kako učiniti svijet boljim. Posebne čestitke upućujemo prvonagrađenim učenicima i njihovim mentorima. Prvonagrađeni učenici će, pored zahvalnice, dobiti i vrijedne nagrade: tablet, slušalice s mikrofonom i bežične slušalice. 

 Projekat ima za cilj jačanje svijesti djece i mladih o vrijednostima i njegovanju kulturnog i nacionalnog identiteta koji doprinosi promovisanje interkulturalnih vrijednosti u društvu, a podržan je od strane Ministarstva za ljudska i manjinska prava.